maanantai 26. maaliskuuta 2012

Ajatuksia ja Tuntemuksia

Sain viime viikolla fysioterapeutiltani kotitehtävän, jossa mun pitäisi listata ajatuksia ja tuntemuksia mitkä vievät tietäni eteenpäin paranemisessa ja asioita, jotka antavat takapakkia ja hidastavat toipumistani. Niiden avulla pytymme yhdessä miettimään keinoja parantaaksemme toipumistani ja kumoamaan anorektiset ajatukset kehostani. Ajattelin kirjoittaa kyseisen listan myös tänne.


The Way To Better Life --->

 • Katsomalla vanhoja kuvia, joissa olen hoikka, mutta normaalipainoinen. Ei minusta voi tulla lihavaa, jos en ollut silloinkaa, miks minusta nyt tulisi? 
 • Katsomalla käsiä ja jalkojani, sillä niistä huomaan olevani alipainoinen. Pelkkää luuta ja nahkaa. Ihailen naisia joilla on paksut reidet ja käsivarsissa muutakin kuin nahkaa! Se on naista se!
 • Katsoessani rintakehääni nään rintalastani paistavan, eikä se ole ollenkaan kaunista. Mielummin omistaisin isommat rinnat sekä pehmeän ja sileän rintakehän! 
 • Ostaessani vaatteita varsinkin housuja huomaan lähes joka kerta, etteivät ne istu pepusta laisinkaan. Peppuun täytyy saada lisää massaa. Naisella pitää olla pylly! Monesti ajattelen ruoan menevän peppuun ja  rintoihin. Se lisää usein eniten motivaatiota!
 • Katsoessani olkapäitäni ja selänseutua näen luiden törröttävän inhottavasti eikä se näytä naiselliselta vaan sairaalta. 
 • Miettiessäni kaikkia ruumiinosia, joista huomaan selvästi olevani sairas saan motivaatiota parantumiseen ja pystyn kumoamaan yhden anorektisen ajatuksen, joka on "kaikki kertyy mahaan!" silloin tajuan, että syömäni ruoka kertyy tasaisesti koko kroppaan, sinne minne sitä eniten tarvitaan!
 • Katsoessani kaupungilla muita tyttöjä/naisia, jotka syövät normaalisti ja herkuttelevat, mutta näyttävät siitä huolimatta upeilta! 
 • Olemalla kavereitteni kanssa ja näkemällä kuinka he elävät normaalia elämää, johon kuuluu syöminen ja ehkä vähän rasvaisempikin ruoka. Ystäväni ovat upeita juuri sellaisenaan ku he nyt ovat eivätkä he ota stressia ruuasta. Se kuuluu elämään!
 • Lukemalla blogeja, varsinkin lempi blogiani Fun Light?
 • Kun tiedän omistavani maailman parhaimman poikaystävän, joka rakastaa mua ihan millaisena tahansa. Oli mulla mahaa tai ei! 
 • Kun kuulen kommentteja siitä, että näytin ennen paljon naisellisemmalta ja paremmalta! Varsinkin kun poikaytäväni sanoo sen minulle. Se tuntuu ihanalta.
 • Musta on parasta kun mulle sanotaan suoraan sairauteni vakavuudet ja herätetään ajantasalle. Silloin tajuan, että mitä ihmettä oon oikeesti tekemässä itselleni!?
 • Kun ajattelen ihan oikeesti sairauteni vakavuutta. Sitä, että hormoonitoimintani ei toimi, miten muka voisin olla terve jos kehossani on niin iso puutostila. Silloin syöminen tuntuu helpommalta ja voin nauttia rauhassa siitä. 
 • Kun muistelen menneitä ja sitä kun rakastin syömistä ja aina ajttelin "Voi kun voisin joskus syödä iha mitä vaan niin paljon kun haluan" niin NYT mä voisin syödä niin paljon kun haluan, eikä siitä olisi mitään haittaa vaan pelkkää hyötyä!
 • Kun muistelen miten ihanaa aikaa vietin poikaystäväni ja ystävieni kanssa! Se saa minut haluamaan vanhan elämäni takaisin, jossa sain muille ja itselleni hyvän mielen!
 • Kun näen, jonkun todella todella laihan tytön, se saa minut miettimään haluanko todella joskus näyttää samalta.
 • Isäni on suuri motivaatiolähteeni! Hän on niin hyvässä kunnossa, vaikka syökin koko ajan kaikennäköistä!
 • Omistan yhdet aivan ihanat shortsit, jotka olivat täydelliset viime kesänä ja näytin niissä jopa omasta mielestäni hyvältä, mutta nykyään ne ovat aivan kamalan näköiset päälläni. Ne roikkuvat pepusta, reisiin jää melkee 10cm tilaa ja eivät istu vyötärölleni ollenkaa. Kun ne sopivat taas päälleni, olen siinä kunnossa mitä olen tavoitellut!

Tässä oli nyt tähän mennessä mieleeni juolahtaneet ajatukset, jotka auttavat edistämään 
parantumistani.
The Way Back to Hell  <---

 • Ajatus "Kaikki mitä syön kertyy vatsaan" Laitoin ajatuksen ensimmäiseksi, koska se on suurin syy miksi paino joskus laskee ja syöminen hankaloituu.
 • Ajatus "Näytän tänään näin hyvältä, mitä sitten kun pyöristyn näytänkö enää kauniilta?!" Luultavasti näytät kauniimmalta kun olet normaalipainoinen ja koko elimistösi voi hyvin ja mielesikin on virkeämpi, etkä tule välttämättä ajatelleeksi moista!
 • Tyytyväisyys itseeni tällähetkellä saa minut pelkäämään tulevaa ja sitä miltä tulen näyttämään. Kehon kuvasi on vääristynyt ja et näe sitä kaikkea mitä muut näkevät sinussa. kehosi kertoo sen voitko hyvin ja viesti keholtasi on seuraavanlainen "olen aliravittu, kaikkialla on puutostiloja! Sydän ei jaksa enää kauaa, tarvitsemme energiaa!" Se että paino nousee, ei tarkoita muuttumista paljoakaan ulkoapäin vaan sisältä! Tottakai keho korjaa puutostiloja ulkoakin, mutta vain sieltä missä tarvitaan apua! Tulet näyttämään paremmalta nimittäin terveeltä!
 • Ajatus "Pyöristyykö kasvoni aivan pullaksi?" Oliko kasvosi pyöreät viime kesänä, jolloin olit tavotepainossasi. Ei. Joten miksi kasvosi nyt pyörityisivät pullaksi. Ei susta lihavaa tehdä! 
 • Kun katson kuvia kesältä 2010, jolloin olin hieman pyöreähkö. Rupean pelkäämään, että muutun samanlaiseksi kuin silloin. Tavoitteena ei ole saada susta samanlaista kuin silloin vaan normaalipainoinen nuori nainen, jonka elimistö toimii hyvin. 
 • Kun vatsaa turvottaa herää ajatus "Olen aivan täynnä, joten otan vähän vähemmän kuin pitäisi" Vatsa on turvonnut, sillä söit juuri ja sait tyydytettyä energian tarpeesi sillä ajankohdalla, mutta elimistö tarvitsee energiaa paljon varsinkin aliravitsemustilassa. Siispä on tarkeää syödä tarkkaan ateriasuunnitelman mukaisesti, vaikka olisikin täysiolo.
 • Ajatus " Söin tänään keksin, joten voin ottaa vähän vähemmän ruokaa päivällisellä" Keksi ylimääräisenä olisi vain edistys askel kohti terveyttä! Jos otat keksin ja samalla tuon ajatuksen, voi seurauksena olla ahdistus, mutta jos kiellät pahat ajatukset ja sallit itsellsei keksin lisänä olet askelen edenpänä paranemista!
 • Kun mietin perintötekijöitäni alan pelkäämään, että minusta tulee samanlainen kuin kaikki perheessäni. Perheessäni kaikki ovat pyöreitä paitsi isäni. Tottakai perintotekijät vaikuttavat, mutta jokaisella on biologoinen paino ja siinä painossa ihminen pysyy kun syö monipuolisesti ja monipuoliseen syömiseen kuuluu myös herkut! Paino ei nouse tai laske kun syödään kohtuudella kaikkea! Pitää muistaa myös, että välillä saa syödä herkkujakin rutkemmin eikä siitä ole mitään haittaa!
 • Kun istun mahaani tulee makkaroita. Niin kuuluukin tulla! Se olisi epänormaalia jos ei tulisi. Siinä on maha! Meillä kuuluu olla maha!
 • Pelkään näyttäväni kamalalta bikineissä. Naisessa pitää olla muotoja, niitä ne pojat rannalla katsovat eivätkä paistavaa rintalastaasi tai tikkulaihoja jalkojasi! Mitä enemmän muotoja sitä paremmalta näyttää bikineissä!
 • Ajatus " kaikki rasva muuttuu rasvakudokseksi ja jää lillumaan joka paikkaan varsinkin mahaan!" Ei näin käy. Tarvitsemme rasvaa moneen asiaan kuten aivoillemme ja rasva on ravintoaine siinä samassa missä kaikki muutkin esimerkiksi proteiinit. Aliravittukeho tarvitsee kaikkia ravintoaineita, jotta se voi korjata kehossa olevia puutostiloja. Rasvaa tarvitaan erityisesti hormonitoiminnan korjaamiseen. Keho kyllä tietää missä mitäkin ravintoainetta tarvitaan! Sinun tehtäväsi on ainoastaan huolehtia, että kehosi saa tarvitsemansa!

Tässä oli ajatuksia ja asioita, jotka vaikeuttavat paranemisprosessiani ja vastalauseita ajatuksilleni!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti