tiistai 25. joulukuuta 2012

Merry merry Christmas!

Hou hou!
Eilen oli se kauan odotettu jouluaatto ja hieman erilainen kuin muina vuosina. Tänä jouluna ei siskoni tullutkaan vieraaksemme vaan vikke! Olin kutsunut viken jouluksi meille ja ihanaa, että hän pääsi tulemaan. Halusin näyttää hänelle mitä joulu meidän perheelle merkitsee! 

Joulu aamu alkoi tietysti riisipuurolla kanelin kera ja palalla joululimppua! Mikä hieman erilaista niin lähdin aamupalan jälkeen salille, sillä maanantai on salipäivä. Siellä suoritin joulutreenin ja sen jälkeen rentoutumaan solariumiin. Kotona olin 12 pintaan ja autoin äitiä jouluvalmisteluissa. Oli pari pakettia mitkä piti vielä paketoida, joten minä ahkerana tonttuna hoidin ne! 
Kotona soi ihanasti joululaulut ja suklaatia sekä muita herkkuja oli ympäriinsä! Niitä tuli aina vähän väliä popsittua. Pakko myöntää, että suklaata tuli syötyä nälkääni kun odottelin valmistuvaa jouluateriaa.. no mutta ei se mitään! Kun odottelimme vikkeä illalliselle ja muutenkin laatikoiden lämpeämistä niin valmistelin perinteistä jouluohjelmaa Tänä vuonna päätin tehdä visan "Tunneteko Saraa ja Vikkeä?", siinä oli kysymyksiä viken ja minun suhteen varrelta ja sen ensimmäisitä hetkistä. 

Viken tultua aloitimme lautasten täyttämisen ihanilla laatikoilla, manetelikuorrutetulla kinkulla, kalkkunalla, lohella, äidin tekemällä katkarapusalaatilla ja kaikenlaisilla muilla herkuilla! Ehdottomasti parasta oli kuorutettu joulukinkku! Se ei ole koskaan maistunut niin hyvältä kuin tänä vuonna! 
Ruoan jälkeen olikin lahjojen tuominen kuusen alle ja pian niiden avaaminen! Ennen sitä oli kuitenkin perinteisen ohjelman vuoro! Äiti meni keittämään kuumaa glögiä sekä toi piparit ja joulutortut pöytään. Visan voittaja oli ylivoimaisesti äiti ja eikä tullut yhtään yllätyksenä. Hänhän minut ja viken tuntee oikeastikkin parhaiten! Sitten olikin vuorossa se jännittävin osuus oi lahjat oi lahjat! Huomasi kyllä että meidän perhe on ollut hyvin kiltti tänäkin vuonna kun kuusen alus täyttyi niin monesta paketista!
Loppu ilta sitten vaan seurusteltiin toistemme kanssa ja nautittiin herkuista mahat pulollaan. Kuunneltiin joululauluja, jotka saivat minutkin herkitstymään ja tirauttamaan muutaman kyyneleen. Oli kyllä aivan ihana joulu taas tänäkin vuonna!
Vaikka nyt se kauan odotettu aatto menikin niin joulutunnelma jatkuu vielä monta päivää. Tänään söimme perheen kesken yhteisen jouluaterian, huomenna siskoni tulee tänne joululounaalle ja tuo lahjansa ja sitten 27. päivä juhlitaankin syntymäpäivääni. Pianhan on myös uusi vuosi! Hyvää mieltä riittää!
Joululahjaksi tuli vaikka mitä! Vikeltä sain lahjaksi aivan ihanat yöpuvun ja paketin sukkia! Kaikilta muilta tuli lahjakortteja, vartaloravaa, proteiinijauheita ja patukoita, vitamiineja, hoitoaineita hiuksiin, kengät ja jopa jumppapallo!
Kaikkea muuta pientäkin oli vielä :) 

2 kommenttia:

  1. Mennä naimisiin mennä naimisiin joulu!

    VastaaPoista
  2. Oho :D taas huomaa että engalannin taidoissa puutetta!

    VastaaPoista