keskiviikko 27. helmikuuta 2013

YllätysmatkaTallinnaan!

Ollaan pitkään haluttu lähteä Viken kanssa kaksistaan risteilylle ja siksipä päätin järjestää vikelle synttärilahjaksi päiväristeilyn Tallinnaan. Pääsin kertomaan lahjasta vasta sitä edeltävänä iltana ja se tuli vikelle aikamoisena yllätyksenä :D Sano tykkäävänsä kovasti ja oli hymyä täynnä! Aivan ihana näky! Tuntui niin hyvältä onnistua ja olla se joka tällä kertaa ylättää=)
Tykkäsköhän se kuitenkaa :D?

Laiva lähti tiistai aamuna 10.30, mutta oltiin oikeen ajoissa paikalla. Hetken selailtiin Tallinan sanomia tai mitä lie.. :D ja mieittiin mihin suunnattaisiin ensimmäiseksi. Kummatkin oltiin sitä mieltä, että ehdottomasti syömään! Laivaan kun päästiin niin kuhan istuskeltiin ja jutusteltiin. Kierettiin kauppoja ja yritettiin pelata pelikoneilla, mutta ikärajaksi oli asetettu 21-vuotta? Koneet toimivat korteilla, joten ei sitten voitukkaan pelata. Kenties ois tullu jättipotti! Aika älytöntä, että viinaa saa ostaa 18-vuotias, mutta pelikoneita pelata vasta 21-vuotiaana. Kumpikohan on haittallisempaa? :D
pusipusi<3
Laiva saapu Tallinnaan 12.30 ja siitä lähdettiin suuntaamaan ViruKeskukseen etsimään ravintolaa. Sieltä ei löytynyt kuin Amarillo ja halusimme kuitenkin kokea jonkun uuden ravintolan. Jatkettiin etsintää ja sitten löydettiin aivan loistava ravintola, Tommin Metro Grilli! Paikka oli tyylikäs ja hinta vasta ihan käsittämätön ja ruoka vielä maukastakin! Koska risteily oli Viken syntymäpäivälahja niin lupauduin maksamaan kaikki ateriat siltä päivältä. Eikä se kyllä paljoa kirpaissut, sillä yhteensä lounaamme maksoi 16.00euroa! 
Mmm! Söin ainakin kolme leipää!
Vikelle tarjosin Tommin Burgerin ja tuopin kaljaa vähän päälle kahdeksalla eurolla =)
Minä puolestaan tilasin grilattua sorsanrintaa salaattipedillä ja balsamico-kastikkeella! Hintaa tuolla annksella oli huikeat 4,50euroa.
Syötyä me lähdettiin kiertelemään kauppoja. Palattiin Virukeskukseen ja kun siellä oli pyöritty jonkun aikaa niin suuntasimme merekeskukseen. Siellä sitten myyjät kauppasivat tavaraa minkä kerkesivät ja kaksi laukkua päädyin lopulta ostamaan, vaikka feikkejä ovat niin määää tykkään =) Vikellä oli taas mielessä ihan erilaiset ostokset kuin minulla. Vikke kun on sellanen businessmies:D
Zarasta löysin Suomessa ihailemani takin 25eurolla. Oikea hinta oli jota kuinkin 79,90euroa.
Pikku hiljaa alkoi taas nälkä hioa vatsaa, joten päätimme istahtaa nauttimaan Tallinnan ruokakaupasta ostettuja välipaloja. Itse nappasin hyllystä virolaista raejuustoa, joka ei ollutkaa mitään tavallista. Sen seassa oli suolakurkkua ja tilliä, mutta hyvää se oli! Vikke osti jonkinlaisen rahkan. Sitten jatkettiin kiertelyä ja semmoista kunnes kello olikin seitsemän. Lähedettiin taas etsimään uutta ravintolaa, mutta pääsyttiin lopulta samaan paikkaan syömään. Tällä kertaa lasku oli edellistä pienempi ja annokset tuplasti suuremmat!
Isomies, mutta vielä isompi annos! Hintaa tälle tuli 5euroo=)
Päivälliseksi uuniperunaa, raejuustoa ja silakkapihvejä =) Naminami! Tulipas vatta täyteen!
Annokset oli niin suuret, ettei ihan heti voinut lähteä käppäilemään laivalle päin. Istuttiin hetki ja puhuttiin siitä kuinka ihana ja onnistunut koko päivä oli ollut. Kumpikaan meistä ei ollut pahalla tuulella ja saatiin viettää koko päivä toistemme seurassa. 
Laivassa oltiin kyllä sen verran poikki, että kummatkin huilattiin. Vikke ei sentään nukahtanut, mutta minäpä torkuin hetken aikaa. Herättyäni oli vielä tunti jäljellä, mutta sekin meni nopeasti ja pian oltiikin jo kotona peiton alla =) 

Yö alkoi hyvin, mutta aamuyöstä Vikke sairastui vatsatautiin ja se oli sitten aivan kamalaa! Miten se menikään itku pitkästä ilosta? :D Ei tullut nukuttua viime yönä kuin pari kolme tuntia. Ei haittaa, sillä eilinen päivä oli todellakin ikimuistoinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti