perjantai 8. maaliskuuta 2013

Liikkunanohjaaja vs. Lähihoitaja

Nyt on kyllä kinkkiset paikat! Varasin tänään ajan kuraattorille, sillä olen nyt aivan hukassa ajatusteni kanssa. En tiedä ollenkaan olenko oikeassa paikassa opiskelemassa. Lähihoitajan perustutkinossa on paljon mielenkiintoisia kursseja ja asiaa, mutta sitten kun opettaja toteaa luokan edessä "Kun teistä tulee tulevaisuudessa lähihoitajia..." Niin se jotenkin latistaa mielen, sillä en halua lähihoitajaksi. Haluan olla tekemisissä ihmisten kanssa, mutta en hoitaa heitä. Haluan olla avuksi, mutta en huolehtia heistä. Haluan luoda ihmisille hyvää mieltä ja saada heidät paremalle tuulelle, mutta lähihoitajana auttaisin enimmäikseen huonokuntoisia vanhuksia tai sitten huolehtisin lapsista. Joitankin se kiehtoo minua ei.
Joten tänään keskustelin kuraattorian kanssa eri mahdollisuuksista. Kerroin hänelle tulevaisuuden tavoitteistani ja kiinnostuksen kohteistani. Hänestä tulin oivaan aikaan puhumaan mietteistäni ja sanoi, etten ole menettänyt mitään tullessani opiskelemaan lähihoitajaksi vaan saanut lisää kokemusta. Mietimme yhdessä mitä ovia lähihoitajankoulutus avaa tavoitteilleni ja voisiko joku muu avata enemmän! Tulimme siihen tulokseen, että menen tekemään nettiin "ammatin valinta" testin ja tutustun erilaisiin ammatteihin  ja tiistaina tapaamme uudelleen ja keskustelemme yhteishausta. Eli ensviikolla meikäläinen tekee yhteishaun ja katsotaan antaako se uusia ovia tulevaisuuttani varten!
No nyt tein tuon testin ja sieltä putkahti nimike "liikunnanohjaaja". Se herätti heti mielenkiintoni ja sitten syötin sen googleen. Kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, nimittäin peruskoulupohjaisilla olisi mahdollisuus päästä opiskelemaan liikunnanohjauksen perustutkintoa! Ja niin tosiaan liian hyvää ollakseen totta. Täällä Helsingissä ei järjestetä opetusta ollenkaan ja lähin olisi lohjalla tai jossain Vierumäellä. Ei perkele kun v**** ja sitten toivo nousi hetkeksi kun huomasin, että Espoossa olisi jokin opisto, mutta arvatkaapa....ruotsin kielen omaaville=) Ei hemmetti kun ärsyttää. Täytyy keskustella lisää kuraattorin kanssa näistä liikuntaohjauksen mahdollisuuksista, sillä liikunta, terveys ja hyvinvointi on se mitä tulevaisuudelta haluan!

6 kommenttia:

 1. Pari kommenttia on pitäny jo lähettää.. tässä tulee: ekakski voimia sun mummille <3 tokaks: jatka lähihoitaja loppuun ja mee siit vaa ylempiin tutkintoihin!! tai sit haet vierumäelle opiskelemaan! ei se ees oo nii kaukan muistaakseni siel on tykkimäki ja jos siel sun motivaatio oikeesti pysyis nii vois olla sen arvosta! veikkaan et saisit matkatki opintotuella maksettua ja voisit silti asuu kotona! hyvinkäält nyt ainaki ois lyhyt matka (eks vikke asu sielä?) kyl sä onnistut vielä tavoitteissas ja mieti tarkkaan mitä teet nyt ton koulun lopettamisen tai mitä teetkää suhteen koska oot jo ollu melkee vuoden tuolla!! ps eikai sul oo sillee saliaddiktio anoreksian tilalla ku sul on edellee kauheesti ulkonäköpaineita..? :/ voimia silti kaikkeen!!
  -Ilonalalalala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiitos ilona =) kaikista vikeistä apua! Voihan sitä hakea ja kattoo pääseekö, enhän mä siinä mitään häviä =) ja ei mulla oo addiktioo :p se on mun intohimo ja harrastus ja tuleva elämäntapa tai no onhan se nytki! :D Se vaan on se mitä tykkään tehdä ja tuun paremalle tuulelle! Opiskelu ois kiva liittää myös sen takia urheiluun! Mut kiitos kaikista vinkeistä !=)

   Poista
 2. Hei kuulostaa just kivalta ! Tiedän ihmisiä,jotka opiskelee liikuntaa just esim. vierumäellä ja on tykännyt ! Älä pidä sitä mahdottomuutena ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii kiitos paljon! Sinneppä sitten hakemusta laittamaan =)

   Poista
 3. vierumäki on landella heinolan lähistöllä. busseja kulkee surkeasti. mutta paikka ja opetus on aivan mahtavia!

  VastaaPoista
 4. "Haluan olla tekemisissä ihmisten kanssa, mutta en hoitaa heitä. Haluan olla avuksi, mutta en huolehtia heistä. Haluan luoda ihmisille hyvää mieltä ja saada heidät paremalle tuulelle, mutta lähihoitajana auttaisin enimmäikseen huonokuntoisia vanhuksia tai sitten huolehtisin lapsista."

  Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että mistä nuo uskomuksesi on peräisin. Lähihoitaja hoitaa kaiken ikäisiä, ei missään nimessä vain vanhuksia ja lapsia, riippuen tietenkin suuntautumisesta. Lähihoitajan työ ei myöskään ole pelkkää hoitoa. Suuntautumisvaihtoehtoja on useita, eikös niitä ole tarjolla myös nuorisopuolellakin? Kannattaa tutustua kuntoutukseen. :) Terveisin, Aikuisopiskelija (Hdo)

  VastaaPoista