torstai 12. syyskuuta 2013

Lepo tärkeämpää kuin kuvittelemmekaan

Terveyhdys! Tämä viikko onkin ollut aktiivista liikuntaa täynnä ja olo on ollut mahtava, joksikin välillä tuntuu kipeys pukkaavan. Kuten kerroin olen alottanut cardio treenit salitreenien lisäksi. Sunnuntaina alotin ensimmäisella aamulenkillä. Aluksi tuntu ihan mahdottomalta päästä ylös sängystä, mutta fiilis oli kyllä ihanan fresh lenkin ja suihkun jälkeen. Aamupalakin maistui tuplasti paremmalta :) Samana päivä oli vuorossa vielä jalkatreeni ja siksipa aamuinen lenkki oli hyvä lämppari jalkojen vetreytykseen. Salillakin säätyi aikaa kun pääsi suoraan treenin makuun ;) 

Tiistaina oli ihan normi treeni hauisten ja ojentajien parissa, mutta keskiviikkona olikin hyvä mahdollisuus aamulenkille kun koulukin alkoi vasta yhden pintaan. Kerkesin hyvin treenata rinnat ja selän. Tuolla meidän salilla ei ole kauheasti kehumista vatsalihaslaiteissa, mutta sain hauskan idean ylätaljassa. Kiepautin jalat jalkatukien päälle ja otin varpailla hieman tukea punnuksista ja siitä lähdin kippaamaan taaksepäin ja nousin vatsalihasten voimin. Välillä täytyy keksia laitteille uusia käyttö tarkotuksia :D Kantsii kokeilla jos salilta ei löydy hyvää vatsalihaspenkkiä :p 

Nyt on rehkitty sen verran, että yksi totaali lepopäivä on enemmän kuin tarpeessa. Lepo on ihan yhtä tärkeää oikean ruoan ja treenin vierellä. Tosin se taitaa olla asia josta ensimmäiseksi tingitään jos on pakko. Totuushan on se, että keho ei toimi ilman lepoa ja maksimi suorituksiin on lähes mahdotonta päästä, ihan samalla tavalla jos jättäisimme ruoan pois. Levossa keho saa palautua rauhassa sillä mikään ei pistä sitä paiskimaan töitä ja elimistö pystyy keskittymään ainoastaan elintoimintojen ylläpitämiseen ja uusien solujen rakentamiseen.  Näin syntyy sitten sitä haluamaamme lihasta =) Jos koko ajan olisimme vauhdissa emmekä huilaisi, ei palautumista tapahtui juuri ollenkaa ja kehitys olisi tuplasti hitaampaa. Tänään aion ainoastaan syödä hyvin, katsoa käenpesän tuotantokausia ja ottaa pienet tirsat. Ainoastaa koirat käytän lenkillä ilalla ja se saa olla päivän liikuntasuoritus :) Lepoa osaa ihan arvostaa eri tavalla kun sitä niin harvoin on. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti