keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Koskaan ei ole liian myöhäistä!

Pakko on nyt kirjottaa postaus siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa liikkumaan tai ylipätään kääntämään elämän suunta terveitä tapoja kohti. Kyseinen aihe putkahti mieleeni kun juuri hetki sitten katsoin tv:tä ja ylen kanavalta ohjelmassa "Akuutti" esiintyi  Bertil Lund kahdeksankymppinen veteraaniurheilija, joka on elämänsä kunnossa. En voi sanoin kuvailla kuinka paljon arvostan hänen kaltaisia ihmisiä. Ikä ei tosiaan rajoita terveyttä saatika urheilua. Oikeastaan mitä enemmän ikää on sitä enemmän keho tarvitsee liikuntaa, jotta toimintakyky pysyisi mahollisimman hyvänä. Monet ikääntyneet luovuttavat ja toteavat "En minä enään tuollaiseen kykene, olen niin vanha". Tottahan se on, että ei sitä heti maratoonia lähetä juoksemaan. Kaikki on aloitettava pienin askelin ja väli tavottein. Ei liian suuria odotuksia eikä liian isoja haasteita. Onnistumisia täytyy olla, jotta motivaatio pysyy yllä! Mutta ihan tosi kaikki voivat liikkua ja sen avulla pitää itsensä terveenä. Ei ole mikään sanonta "liikunta on parasta lääkettä" Sitä se on! Niin moni sairaus voi parantua hyvän liikkunnan avulla! 


Tämä veteraaniurheilija Bertil voi olla hyvänä esimerkkinä siitä, että liikunta pitää terveenä. Kahdeksankymppinen Bertil harrastaa kylmäjuoksua pakkassäällä, hiihtää talvisin, käy säännöllisesti kuntosalilla ja nimeonomaan painottaa treenin lihasharjoitteluun. Bertil myös vetää treenin jälkeen proteiinismoothien, johon tulee mm. Valion plusmaitoa, kananmuna, banaania, marjoja ja perus heroprotskua! Aivan mahtavaa! Tämä superukki sulatti kyllä minun sydämmen ja toivoisin kaikkien ottavan tästä vaarin!
Yle Akuutti
Yle Akuutti
Sain itsekkin lisää motivaatiota tulevaan työharjoitteluuni, jonka aloitan 24.3 ikääntyneiden päivätoiminassa. Haluan tuoda heidän arkeen liikunnan ilon! On valtavasti suunnitelmia mitä tahdon heidän kanssaan toteuttaa. Kaikki täytyy aloittaa maltillisesti ja heidän toimintakykyä toki kuunnellen. Mutta parastahan on nähdä tapahtuuko edistystä seuraavan viiden viikon aikana. Odotan enemmän kuin koskaan työssäoppimmista, sillä tämä on juuri sitä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa, kuntouttaa ihmisiä ja saada aikaan onnistumisen tunteita! 

Käykää ihmeessä lukemassa tämä artikkeli tästä supervaarista! Ihan sydäntä lämmittävää kuultavaa. Inhtohimona kylmäjuoksu ja linkki kyseiseen akuutti jaksoon.

1 kommentti:

  1. vitsi oot niiin kaunis!:) ois kyl kiva jos kirjottaisit jostain muistakin asioista, alkaa kaikki blogit olee samallaisii :s

    VastaaPoista